Archeologie in Barneveld

Archeologie in Barneveld

PRO’98 vindt het heel belangrijk dat we zuinig omgaan met het archief dat in de bodem zit. Gebieden met een lage archeologische verwachting worden nu vrij gegeven zonder dat de bodem verder wordt onderzocht.

PRO’98 pleit er voor dat amateur archeologen tóch waarnemingen mogen doen. Ook de oudheidkundige- en historische verenarcheologieiging Oud Barneveld wenst dit. Deze vereniging is ook lid van de Cultuurhistorische adviescommissie. Deze commissie wordt bij ieder rapport om advies gevraagd. We verbazen ons dan ook enigszins dat we niets van deze wens in het voorstel lezen en we vragen de wethouder hier toch nog eens naar te kijken.

Er wordt voorgesteld over 2 jaar te evalueren. Wij hopen dat de komende onderzoeken tot gewijzigde inzichten zullen leiden.

De wethouder wilde geen echte toezegging doen maar heeft wél toegezegd dat hij kijkt wat hij doen als het gaat om archeologen tóch waarnemingen te laten doen in vrijgegeven gebied. Hij zal ons via een memo op de hoogte stellen.

Adri den DunnenPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld