Jaap Hahn en Wim Meijer in ‘rood’ zonnetje gezet

Jaap Hahn en Wim Meijer in ‘rood’ zonnetje gezet

Jaap Hahn uit Barneveld en Wim Meijer uit Garderen zijn 50 jaar lid van de Partij van de Arbeid. Daarom kregen zij vrijdagavond 28 november 2008 de PvdA-herinneringsspeld uitgereikt.

Dat gebeurde in aansluiting op de ledenvergadering van de PvdA-afdeling Barneveld in de sportbar van de Veluwehal. Ook bestuursleden en fractie van PRO’98 waren aanwezig.
Jaap Hahn en Wim Meijer hebben alle twee, op heel verschillende manieren, binnen de PvdA een grote staat van dienst opgebouwd. Jaap was lid van het afdelingsbestuur, hoofdredacteur van ‘Kontakt’ en coördinator van verkiezingscampagnes. Wim maakte deel uit van de Tweede Kamer, was fractievoorzitter en zat als staatssecretaris van CRM in het kabinet-Den Uijl.
Afdelingsvoorzitter Anja Monster bedankte beiden voor hun inzet en reikte hen de speldjes uit. Voor de partners Janny Hahn en  Gerdi Verbeet waren er bloemen.

Jaap en Wim vertelden alle twee waarom zij zich een halve eeuw geleden bij de PvdA aansloten. Wim was boos omdat het derde kabinet-Drees ten val was gebracht. Hij wilde die boosheid met zijn lidmaatschap een positieve draai geven.
Jaap werd geïnspireerd door zijn grootvader. Die vertelde fascinerende verhalen over Pieter Jelles Troelstra en het socialisme.