Joost van de Beek

Joost_vande_Beek

Joost van de Beek

Joost_vande_Beek‘Ich bin ein Barnevelder’. Geboren en getogen in dit prachtige dorp. Basisschool, middelbare school, muziekschool: ik heb het hier allemaal doorlopen. Bløf zingt: “hier ben ik veilig, hier ben ik sterk; hier ben ik heilig, dit is mijn kerk”.  En zo voel ik mij op mijn plek in Barneveld. Barneveld is voor mij zoveel meer dan een verzameling kerken bij elkaar. Hier zijn mijn vrienden, hier is mijn kroeg. Hier kan ik sporten en sinds kort zelfs naar het theater. Barneveld is mijn thuis. Ik houd er van om citytrips te maken: Londen, Parijs, New York of Milaan: allemaal geweldige steden. En toch ben ik blij als ik weer thuis kom in het Barneveldse.

Voor mij is het belangrijk dat Barneveld ook in de toekomst een plek blijft waar ik mij thuis kan voelen. Voorlopig ben ik nog student Politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar mocht ik ooit kinderen krijgen dan wil ik dat zij net zo’n zorgeloze jeugd hebben als dat ik die hier heb gehad.

Ook daarom is Pro’ 98 de partij die aansluit bij mijn overtuigingen. Ik vind het belangrijk dat niemand aan de zijlijn komt te staan. Dat er goede sportfaciliteiten zijn en dat er mogelijkheden zijn voor cultuur. Barneveld als dorp waarin alle Barnevelders zich thuis voelen, ongeacht religieuze voorkeur, dat is wat ik nastreef. In dat licht vind ik een initiatief als het tot stand brengen van een openbare middelbare school een prachtig voorbeeld van waar pro’ 98 voor staat. Naar mijn smaak: als je iets wilt in Barneveld, dan moet je bij PRO’98 zijn!