Monumentenzorg

Monumentenzorg

Pro’98 wil

  • monumenten behouden voor de toekomst
  • een speciale route langs de gemeentelijke monumenten
  • beeldkwaliteitplannen voor iedere kern

De belevingswaarde van een dorp wordt vaak bepaald door een karakteristiek gebouw, bijvoorbeeld de Punt in Voorthuizen. Voor PRO’98 is het behoud van het dorpskarakter van de kernen een belangrijk punt, waarbij verdere integratie van monumentenzorg gewenst is.

PRO’98 vindt dat oude panden in de kernen en oude boerderijen die in ons landschap thuis horen, onderhouden moeten worden. Het is verheugend dat er een begin gemaakt is met het herkenbaar maken van gemeentelijke monumenten door middel van bordjes. PRO’98 ziet dit graag verder ontwikkeld zodat er een monumentenroute kan ontstaan.

Voor de algemene bescherming van het dorpskarakter zijn beeldkwaliteitplannen een goed uitgangspunt en wij zouden graag deze plannen voor iedere kern zien.Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld