Pro’98 wil uitleg over ‘vertraging’ milieuvergunning Brons in Voorthuizen

Pro’98 wil uitleg over ‘vertraging’ milieuvergunning Brons in Voorthuizen

Uit de Barneveldse Krant
VOORTHUIZEN – Pro’98 heeft burgemeester en wethouders van Barneveld om opheldering gevraagd over het uitblijven van een geactualiseerde milieuvergunning voor mengvoederfabriek Brons in Voorthuizen.
De politieke partij verwijst naar een overleg van 23 november 2009, waarin wethouder De Kruijf aan omwonenden zou hebben toegezegd dat de concept-vergunning binnen zes weken gereed zou zijn. ,,Kan het college uitleggen waarom de beloofde actualisering na dertien weken nog niet beschikbaar is”, schrijft raadslid Aat Barendregt.

Hij stelt dat er mogelijk inhoudelijke (technische) problemen zijn bij het opstellen van de milieunormen voor de fabriek. ,,Graag willen wij vernemen over welke onderwerpen dit gaat, bijvoorbeeld stofhinder, geluidsoverlast, geurbelasting, opslag gevaarlijke stoffen, werktijden, etcetera.”
Barendregt wil verder weten wanneer voor het laatst metingen voor diverse milieunormen zijn uitgevoerd en of het college de huidige overlast voor direct omwonenden opnieuw wil laten controleren via metingen.
De Raad van State vernietigde in oktober vorig jaar de door Barneveld afgegeven milieuvergunning.

 Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld