,,Iedereen moet mee kunnen doen”

,,Iedereen moet mee kunnen doen”

Uit de Barneveldse Krant.
Frank van der Lubbe (23) is donderdagavond beëdigd als jongste lid van de nieuwe Barneveldse gemeenteraad. Hij maakt deel uit van de fractie van Pro’98, die bij de verkiezingen van vorige week een zetel won.


Naam:
Frank van der Lubbe.

Leeftijd: 23 jaar.

Woonplaats: Barneveld.

Burgerlijke staat: Vrijgezel.

Beroep: Parttime juridisch medewerker op een advocatenkantoor en ik doe een master Nederlands strafrecht.

Vrijwilligerswerk: Nu nog oud papier ophalen voor SDV Barneveld.

Hobby’s: Voetballen bij het vriendenteam SDVB 7, stedentrips, uit (eten) gaan, wedstrijden van volleybalvereniging SSS en voetbalclub Feyenoord bezoeken en ook de Barneveldse politiek is sinds een jaar of vijf een hobby geworden.

Dagblad: Ik lees online de Barneveldse Krant en in de trein de Pers of de Metro.

Prettigste moment van de dag: ‘s Avonds series als Entourage en Californication kijken met mijn huisgenoten met een lekker biertje erbij.

Wat heb je te geven aan de samenleving? Doordat ik me betrokken voel bij de maatschappij en een duidelijke visie heb over hoe de maatschappij er uit zou moeten zien, hoop ik een voorbeeld te kunnen zijn. Gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid zijn daarin voor mij belangrijke begrippen.

Wat zou je graag doen, maar heb je nog nooit gedaan? Er zijn nog zoveel landen en plekken om te bekijken en er is nog zoveel om mee te maken. Dat is te veel om op te noemen, maar toch ben ik erg tevreden.

Wat boeit je in andere mensen? Gedrevenheid en passie vind ik prachtige eigenschappen, mits dit hand in hand gaat met oog hebben voor een ander en behulpzaamheid.

Met wie zou je een keer uit eten willen? Ik twijfel tussen Nelson Mandela en Scarlett Johansson.

Wat zouden je oud-klasgenoten op een reünie over je zeggen? Dat ik altijd nadrukkelijk aanwezig was en de discussie niet uit de weg ging over welk onderwerp dan ook.

Je levensmotto: Het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt, of mouwen opstropen en gaan!

Wat is je grootste talent? Ik denk dat ik organisatorisch en verbaal vrij sterk ben.

Wat is je definitie van geluk? Geluk is pas geluk wanneer het gedeeld wordt. Omringd door mensen om wie je geeft, zit geluk vaak in de kleinste dingen.

Waar geef je, los van noodzakelijke dingen, het meeste geld aan uit? Ik denk dat ik in de weekenden de horecabranche en plaatselijke sportverenigingen financieel aardig ondersteun.

Zou wel eens een dagje willen ruilen met: Barack Obama. Om als machtigste man op aarde, van wie zoveel mensen zo’n hoog verwachtingspatroon hebben, de juiste beslissingen te nemen, lijkt me ontzettend moeilijk.

Hoe zullen de meeste mensen je omschrijven? Als spontaan, betrokken, energiek en een tikkeltje eigenwijs.

Wat doe je het liefst tijdens een vakantie? Een weekje zon, zee en strand of een meer culturele vakantie, ik ben overal voor in! Mijn favoriete bestemmingen zijn New York en Toscane.

Waar ben je slecht in? Ik kan me vrij snel aan mensen ergeren en dat valt dan aan mijn gezicht af te lezen. Dat komt soms arrogant over.

Wat zou je willen bereiken in de toekomst? Ik hoop succesvol en gelukkig te kunnen zijn in wat ik doe en samen met de mensen om me heen wat voor de samenleving te kunnen betekenen.

Bid je wel eens? Nee, dat is niet voor mij weggelegd.

Hoe zou je het liefst herinnerd willen blijven? Als een goede vriend en een sociaal en rechtvaardig persoon.

Als je het voor het zeggen had in de gemeente Barneveld, wat zou je dan als eerste veranderen? Ik zou het realiseren van goedkopere starterswoningen als prioriteit stellen. De ontwikkeling van openbaar middelbaar onderwijs komt daar direct achteraan.

Wat zou je doen met een miljoen? De locaties van de teamuitjes van SDVB 7 zullen wellicht wat exotischer worden. Ik zal wat meer gaan reizen en de stichting KWF Kankerbestrijding kan nog wel een flinke donatie gebruiken.

Wat neem je in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Sowieso wat vrienden en vriendinnen. Ik kan mezelf nogal slecht vermaken.

Wat houdt je op dit moment, wat je werk/studie betreft, bezig? Ik ben op zoek naar een scriptieonderwerp voor mijn master.

Waarom heb je ervoor gekozen de politiek in te gaan? Dat zit denk ik in me. Toen Ruud Gullit in 1994 zijn gouden schoen aan Nelson Mandela overhandigde, zat ik aan de tv gekluisterd. Ik kan niet tegen onrecht en mensen in hokjes plaatsen. Iedereen moet mee kunnen doen.

Wat zijn de komende jaren je speerpunten als raadslid? Er moet meer mbo-onderwijs komen dat aansluit op ondernemers en jongeren in Barneveld. Daarnaast moet de gemeente een beter ondernemingsklimaat creëren. Ze moeten particuliere initiatieven omarmen en meedenken met ondernemers in plaats van een muur van regels vormen.Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld