Pro’98 pleit voor natuurspeelplekken in Barneveld

Pro’98 pleit voor natuurspeelplekken in Barneveld

Uit de Barneveldse Krant

BARNEVELD – Pro’98 in Barneveld heeft burgemeester en wethouders gevraagd om te kijken naar de mogelijkheden voor aanleg van natuurspeelplekken. ,,Dit zijn speelplekken waar vooral kinderen tussen 6 en 12 jaar uitgedaagd worden om de natuur spelenderwijs te ontdekken”, licht raadslid Jaap Beijer toe.
,,Zou dit gecreëerd kunnen worden op formeel ingerichte natuurlijke speelplekken en/of op informele speelplekken die tijdelijk geen bestemming hebben?”, voegt hij daaraan toe.
Volgens Beijer geeft de provincie financiële steun voor ‘Cool Nature’-speelplekken. ,,Dit zijn speelplekken van twee tot vijf hectare, veelal in parken of bosgebieden, die kinderen uitnodigen met natuurlijke materialen te spelen. Wilt u zich bij de provincie hard maken voor een gesubsidieerd project in Barneveld?”Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld