Uitvoeringsagenda Strategische visie

Uitvoeringsagenda Strategische visie

De oppositie mocht in het voorjaar deze agenda niet zien, maar we vragen ons af waarom niet, want de inhoud is bijna niets. Misschien was dat het probleem wel!

Volgens de inleiding gaan we nu van een spoorboekje naar een klussenlijst. Het kenmerk van een spoorboekje is dat alle gegevens tot op de minuut nauwkeurig genoemd worden. Daar kan de klussenlijst nog veel uit leren, want in de meeste gevallen is er geen planning aanwezig en missen de middelen. Te veel worden lopende zaken het onderwerp van een uitvoeringsagenda.

Wat dacht u van 2.2 – de doorstroming A1/A30? Wat is de klus van de gemeente hierbij? Van een afstand bezien hoe Rijkswaterstaat het werk verricht! Wat is dan de uitvoering voor de gemeente?

Wat dacht u van 3.3 – gevolgen Food Valley? Een mystieke tekst duidt het onderwerp aan, maar wat nu de actie met uitvoering is, blijft in het ongewisse. Dat wordt vast een leuke klus.

Op het moment dat de gemeente wel prioriteit moet stellen, blijft de tekst vaag. Met de punten 2.1, 2.6 en 3.1 (ontwikkeling HarselaarZuid en ontsluiting) behoren we echt haast te hebben. Als er eerst  een regionale afstemming moet plaats vinden over bedrijfsterreinen, hebben we de neiging het spoorboekje er bij te pakken om te zien wanneer de klus klaar moet zijn. Volgens PRO’98 is het een hele klus om dit werk op tijd gereed te krijgen.

Aat barendregtPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld