Thema-avond zwarte en witte scholen

Thema-avond zwarte en witte scholen

Wat kun je doen aan het verschijnsel van zwarte en witte scholen? En welke mogelijkheden zijn er om ‘segregatie’ in het onderwijs tegen te gaan?

Over dit onderwerp organiseert de politieke partij Pro’98 donderdag 24 februari een thema-avond in de raadszaal van het gemeentehuis. Als inleiding wordt het probleem van segregatie in het onderwijs kort geschetst. Vervolgens wordt vanuit de praktijk een mogelijke aanpak beschreven. Ook is er volop ruimte voor discussie.

Pro’98 houdt de thema-avond, omdat ook Barneveld met het verschijnsel van zwarte en witte scholen te maken heeft. Dat heeft vooral consequenties voor het openbaar onderwijs, omdat het aantal leerlingen terugloopt.

De gemeenteraad nam onlangs het voorstel van Pro’98 aan om snel met een notitie te komen over toekomst, kwaliteit, spreiding en segregatie in het (openbaar) onderwijs. Deze notitie wordt in maart besproken.

De aanvang van de thema-avond is 19.30 uur.

>> Aanmelden?