Raad heeft geen trek in horecabeleid

Raad heeft geen trek in horecabeleid

BARNEVELD – Terrassen mogen dan ‘s winters wel open als ondernemers dat willen, maar verder heeft de gemeenteraad geen behoefte aan horecabeleid.

Dat werd gisteravond duidelijk in de door de VVD aangezwengelde discussie naar aanleiding van een onderzoek, dat het college vorig jaar heeft laten doen.
Pro’98, VVD en Burger Initiatief vinden, dat er veel te weinig in het onderzoek staat. De gemeenteraad had het college om een behoefte-onderzoek gevraagd, maar dat heeft slechts een ‘inventarisatie’ laten maken.
Jaap van der Veer stelde vast, dat noch ondernemers, noch consumenten bij het onderzoek betrokken zijn. Voor de VVD is het louter een aanzet tot beleid. Dat zou moeten gaan over zaken als ruimtelijke spreiding van verschillende horecafuncties en openingstijden. Mijntje Pluimers wees op het verband tussen sluitingstijden, horecaanbod en trek van jongeren naar Ede en Amersfoort. Sluitingstijden kunnen een belemmering zijn voor ondernemers, die op nieuwe of groeiende behoeftes willen inhaken.
Een groot deel van de Raad bleek geen zin in discussies hierover te hebben.
Ton Janse (SGP) vroeg zich echter af, of horeca-ondernemers wel op meer concurrentie zitten te wachten. Lucas Scheijgrond (ChristeUnie) wees erop, dat niet alle ondernemers op langere openingstijden zitten te wachten.
Ook CDA-woordvoerder Kees van der Werf hield de boot af en liet zich ook door Frank van der Lubbe (Pro’98) niet verleiden. Die herinnerde eraan, dat het CDA voor een disco is en wilde weten, of de christendemocraten de sluitingstijden ter discussie willen stellen om dat mogelijk te maken. “Prematuur”, vond van der Werf… omdat “er eigenlijk niks” in het onderzoek staat.
Van der Werf vond, dat de horeca het zonder gemeentelijk beleid zelf heel goed doet. “Er is helemaal geen visie nodig. Als de bevolking groeit, komt er meer horeca.”

Copyright Barneveld VandaagPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld