Pro schiet privatisering zwembaden lek

Pro schiet privatisering zwembaden lek

BARNEVELD – De medewerkers van de zwembaden moeten zelf de kans krijgen om efficiënter te werken vóórdat het beheer wordt uitbesteed.

Dat is het standpunt van Pro’98. In schriftelijke vragen aan het college van B en W stelt raadslid Frank van der Lubbe, dat de motivatie om het beheer van de gemeentelijke zwembaden uit te besteden uiterst dun is.
Van der Lubbe merkt op, dat het college dat ook zelf aangeeft door in haar voorstel aan de gemeenteraad te stellen, dat uitbesteding “met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid” goedkoper uitpakt. Dat “pretendeert veel, maar zegt vrij weinig”, aldus het Pro-raadslid.

Tegenstrijdig

Hij wijst ook op de tegenstrijdigheid tussen het uitgangspunt om aan één marktpartij uit te besteden, maar tegelijk het beoogde nieuwe zwembad voor Voorthuizen in het hele verhaal niet mee te nemen. De toekomst daarvan zal volgens Van der Lubbe echter wel grote invloed op de exploitatie van de andere baden hebben.

Hij zet verder grote vraagtekens bij het voordeel dat geprivatiseerd beheer bij het inkopen van energie zou kunnen hebben. 

Management

Pro vindt dat het beter is, de medewerkers eerst zelf de kans te geven om slimmer te werken en zo geld te besparen. Dat ze relatief hoog zijn ingeschaald wat salaris betreft heeft er volgens Van der Lubbe ook juist mee te maken, dat het team een “zelfsturend karakter” heeft. Hij vraagt zich dan ook af, of bij privatisering vervolgens geen hoge managementkosten ontstaan, die er nu nog niet zijn.

Copyright Barneveld VandaagPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld