‘Anders verkopen we toch gewoon de boot?’

‘Anders verkopen we toch gewoon de boot?’

De miljoenen euro’s vliegen ons de laatste maand om de oren. Zo maar een paar op een rijtje: een miljoenenverlies in Columbizpark, rentederving op de Kapteijnstraat en dan heb ik het nog niet over De Burgt en Harselaar-Zuid waarvan nog niemand de financiele consequenties kan overzien.

Maar dat geeft allemaal niets, volgens het college, want voor het Columbizpark was al een voorziening getroffen en het verlies op de Kapteijnstraat boeken we gewoon af in het potje centrumplan. En anders? Dan treffen we daar toch ook een voorziening voor.

En wat De Burgt en Harselaar-Zuid betreft: “dat komt wel goed”.

De antwoorden van het college op hebben in mijn ogen wel een heel hoog “anders verkopen we toch gewoon de boot” gehalte.

Voor alle duidelijkheid: het treffen van een voorziening is een mooie manier om te zeggen dat de gemeente uw en mijn geld apart zet om straks de verliezen te kunnen betalen.

En dat in een tijd dat steeds duidelijker wordt wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen in onze Barneveldse samenleving. Want gelooft u nu echt, dat er drie volwaardige vestigingen van de bibliotheek zullen blijven bestaan als het bestuur van de bibliotheek 30% moet bezuinigen? En dat de abonnementen dan hetzelfde geprijsd zullen zijn?

En inmiddels weet u ook al dat les op de Muziekschool zo langzamerhand alleen nog weg gelegd is voor kinderen van welgestelde ouders. Ook het Barneveldse verenigingsleven hoeft niet meer op steun van de gemeente te rekenen. En wat dacht u trouwens van de verzelfstandiging van de zwembaden? Je hoeft echt geen helderziende te zijn, om nu al te voorspellen dat de prijzen van de kaartjes voor het zwembad straks aanzienlijk hoger zullen zijn, dan nu.

Mijn tip aan u: begin alvast met het treffen van een voorziening, want uiteindelijk betalen u en ik de rekening.Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld