Pro’98 vraagt uitleg over afwijzing massage-evenement

Pro’98 vraagt uitleg over afwijzing massage-evenement

BARNEVELD – Pro’98 wil precies weten waarom een wereldrecordpoging massages niet op landgoed De Schaffelaar in Barneveld mag worden gehouden. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Raadslid Frank van der Lubbe verwijst naar een artikel in de Barneveldse Krant. Daarin meldde een woordvoerder van Het Geldersch Landschap dat geen toestemming wordt gegeven voor het evenement, omdat sprake zou zijn van ,,te veel bloot’’ en van een commerciële activiteit. Hij verwees daarbij naar afspraken met de gemeente.

In hetzelfde bericht zei woordvoerder Bertil Rebel van de gemeente dat Kasteelfeesten.nl, exploitant van kasteel De Schaffelaar, een aanvraag voor een vergunning had ingetrokken. ,,Kennelijk omdat ze wisten dat die weinig kans van slagen had’’, aldus Rebel. Eigenaar Timo Kruft van Kasteelfeesten.nl stelde echter dat de aanvraag wel degelijk was ingediend en dat de gemeente het bedrijf telefonisch meedeelde dat die niet werd verleend.

Pro’98 wil weten of Het Geldersch Landschap of de gemeente hierover een besluit heeft genomen. ,,Naar welke afspraken verwijst Het Geldersch Landschap?’’, voegt Van der Lubbe daaraan toe. ,,En welke invloed heeft het karakter van een evenement (wel of niet commercieel) op het wel of niet verlenen van een vergunning?’’

De partij wil ook duidelijkheid over de gang van zaken rond het wel of niet aanvragen van een vergunning door Kasteelfeesten.nl. ,,Is het college het met ons eens dat een vergunning die schriftelijk is aangevraagd ook schriftelijk afgehandeld zou moeten worden en niet telefonisch? En hoe moeten we het waardeoordeel ‘weinig kans van slagen’ van de gemeentewoordvoerder interpreteren als hier geen beslissing van het college aan ten grondslag ligt?’’

Copyright Barneveldse Krant