Wethouder: “info over herplant publiceren bij bomenkap”

Wethouder: “info over herplant publiceren bij bomenkap”

BARNEVELD – De gemeente Barneveld gaat op de gemeentepagina’s in de Barneveldse Krant onder het kopje kapvergunningen ook de herplantingsverplichting en het aantal te herplanten bomen vermelden, plus de locatie van de nieuwe bomen.

Dat zegde wethouder Aart de Kruijf donderdagavond tijdens de vergadering van de commissie Grondgebied toe, naar aanleiding van een verzoek hiervoor van Hilhardt Brul (Pro’98). Nu wordt alleen het aantal en de locatie van te kappen bomen vermeld, maar daar staat een herplantingsplicht tegenover. “Het is goed voor de beeldvorming en de informatievoorziening om dat ook te vermelden”, aldus de wethouder. 

Copyright Barneveldse Krant

 Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld