Kootwijkerdijk

Kootwijkerdijk

Daar sta je dan. Met een al dan niet goedlopend agrarisch bedrijf in de buurt van Uddel. De overheid wil je weg hebben, want jouw soort bedrijf pást niet meer op die plek. Gelukkig kun je in Kootwijkerbroek terecht. Wel geen Uddel, maar toch ook wel oke. Op een nieuwe plek beginnen met je agrarisch bedrijf, netjes volgens de omschrijving van het bestemmingsplan. Tenminste…

In Uddel had je er al, illegaal, want niet conform bestemmingsplan, een bedrijf bij in. En dat vergeet je tegen Barneveld te zeggen. En je begint dat tweede bedrijf dus in Kootwijkerbroek weer. Net zo illegaal.

In de commissie vroegen we of het installatiebedrijf ook in Uddel al actief was, en het college bevestigde dat. Dan blijven we zitten met de vragen of ófwel positieve bestemming bij hervestiging, ófwel handhaving zodra illegale nevenactiviteit duidelijk werd niet mogelijk was geweest.

Voorzitter, we zullen instemmen met de legalisatie, maar blijven wel met de nare smaak in de mond zitten hoe we nu weer aan hen die wij vertegenwoordigen gaan uitleggen hoe iemand recht doen soms toch wel erg dicht in de buurt van rechtsongelijkheid komt.

Martin Lentink