Even voorstellen: Malika Pater

Even voorstellen: Malika Pater

Wij stellen onze kandidaten aan u voor. Vandaag Malika Pater. De nummer dertien van onze kandidatenlijst.

‘Toegankelijke hulp en regels in begrijpelijke taal maken het leven van mensen met zorgvragen wat makkelijker.’

Mijn focus, interesse en kwaliteit ligt op het gebied van het sociaal domein. Dit vanuit mijn rol als gezinsregisseur bij de gemeente Ede waar ik multi-problem gezinnen begeleid, maar ook als (pleeg-) moeder van twee fantastische meisjes.

Ik zou graag zien dat regelgeving, jeugdhulp en (minima-) regelingen toegankelijker zijn en voor iedereen te begrijpen. Vaak weten mensen niet hoe de structuren lopen, waar zij aanspraak op kunnen maken en wat de regels zijn. Dit is zo zonde, want het zou het leven van mensen die het wat moeilijker hebben, juist makkelijker kunnen maken. Ik kom zelf uit een situatie waarin ik afhankelijk was van het (ambtelijk) systeem. Door hard werken en steun van mijn familie en vrienden heb ik mijzelf hier uit weten te werken, maar ik weet dat dit niet vanzelfsprekend is.Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld