Interview Arjen Korevaar (Pro’98) over windmolens op Zeumeren

Interview Arjen Korevaar (Pro’98) over windmolens op Zeumeren

Komen er, als het aan u ligt, windmolens in onze gemeente?
“Absoluut. Ik ben er van overtuigd dat de komende 15 tot 20 jaar windmolens in combinatie met zonnepanelen de belangrijkste energiebronnen zijn om onze energievoorziening te verduurzamen. Alternatieven zijn op dit moment nog onvoldoende ontwikkeld.”

“Mijn verwachting is dat Zeumeren niet bij de top locaties zal zitten, gezien alle protesten”

Wil Pro’98 nu wél of níet windmolens op Zeumeren?
“Er wordt op dit moment een vergelijkend onderzoek gedaan naar alle mogelijke locaties voor windmolens in onze gemeente, dus ook naar Zeumeren. Een belangrijk onderdeel in dit onderzoek is draagvlak onder de omwonenden. Mijn verwachting is dat Zeumeren niet bij de top locaties zal zitten, gezien alle protesten. Dat is geen keiharde nee, dat ben ik me bewust, maar dat vind ik ook niet eerlijk tegenover alle andere locaties”

Wat als de raad gewoon ‘nee’ zegt tegen windmolens in onze gemeente?
“Ik denk dat de kans dan groter is dat er windmolens op Zeumeren gerealiseerd gaan worden.”

Hoezo?
“Als de gemeente Barneveld niet serieus werk maakt van een duurzame energievoorziening, dan staat het de initiatiefnemers op bijvoorbeeld Zeumeren vrij om via de provincie, en uiteindelijk het Rijk, plaatsing af te dwingen. Daar is voor ‘draagvlak’ veel minder oog, dan in de gemeenteraad zelf.”

Wat denkt u dat de mensen in Voorthuizen hiervan vinden?
“Ik begrijp dat Voorthuizenaren het liefst een simpel antwoord horen, maar ik doe geen loze beloften en vertel liever een eerlijk verhaal. Politiek is voor mij vooral de verantwoordelijkheid die ik voel voor de wereld over 30 jaar.”

Arjen Korevaar ging ook even bij onze buren in Ede kijken, hoe ze daar de komst van windmolens hebben ervaren. 

 Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld