Geen schadevergoeding in Fipronil-zaak

Geen schadevergoeding in Fipronil-zaak

Het is lastig om kort na een uitspraak alle overwegingen te bestuderen die de rechters hebben geleid tot het vonnis in de zaak van de pluimveehouders tegen de Staat. We zullen daar in de komende periode meer over lezen en horen. Feit blijft dat het voor al die pluimveehouders in onze gemeente die werden gedupeerd door de fipronil-affaire – en dat zijn er veel – een grote teleurstelling moet zijn om, na vaak lange tijd ‘op slot’ te zijn gezet, met deze uitspraak te worden geconfronteerd, vooral ook omdat in omliggende landen de overheid vaak een andere insteek heeft gekozen. Toen de crisis uitbrak hebben we mede het initiatief genomen om in ieder geval als Gemeente Barneveld te doen wat we konden. Het moet een domper zijn voor onze boeren dat dat op landelijke schaal niet lukt.Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld