Verruiming terrastijden

Verruiming terrastijden

Op een mooie zomeravond, zittend op het terras van één van onze Barneveldse cafés of restaurants, komt het laatste rondje soms iets te vroeg. Liever zou je nog even buiten blijven zitten, in plaats van naar binnen te verhuizen…

Deze wens, breed gedragen volgens Koninklijke Horeca Nederland, hebben wij samen met Lokaal Belang en Burger Initiatief opgepakt en gevat in voorliggende motie. Belangrijk hierbij is op te merken dat het de horeca zelf is, die deze proef tot een goed einde zal moeten brengen. En nog voordat deze begint, van een zorgvuldige start moet voorzien. Ervaringen uit omliggende gemeenten leren ons, dat contact met buurtbewoners essentieel is. Deze wens slaagt dan ook alleen, als deze in samenspraak met collega-horecaondernemers, omwonenden en de gemeente plaatsvindt, o.a. in het zogenoemde horeca-overleg. Uit dit overleg zal een plan van aanpak moeten worden geformuleerd die de basis vormt voor de pilotperiode en wij vervolgens als raad kunnen gebruiken tijdens de evaluatie. Voorstel is dan ook om te kiezen voor een pilot periode van één jaar. Deze zal wat Pro’98 betreft, beginnen vanaf het moment dat het eerder genoemde plan van aanpak beschikbaar is en besproken in het horeca-overleg.

Bij een succes van deze pilot maken we Barneveld samen nog bruisender.