Zonneladder Barneveld

Zonneladder Barneveld

De helft minder CO2

Dat is het doel van het Parijs-akkoord waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd, en ook het doel van het onlangs gesloten Nederlands Klimaatakkoord. Dat betekent dat we met zijn allen nog zo’n 10 jaar hebben om een drastische reductie te bereiken in de uitstoot van broeikasgassen en de transitie naar duurzame wijzen van energieopwekking.

John F. Kennedy citeerde ooit de Franse maarschalk Lyautey, die zijn tuinman opdracht gaf een boom te planten. Toen deze tegenwierp dat de boom traag zou groeien en pas over 50 of 80 jaar tot wasdom zou zijn gekomen zei Lyautey: ”Maar dan is er geen tijd te verliezen, plant hem vanmiddag nog!”

Vandaag steken we een spa in de grond. Met het vaststellen van de Zonneladder en met de input van burgers die volop hun visie deelden en meediscussieerden in de diverse ateliers planten we een boom op weg naar een duurzaam, circulair bos.

Over de exacte kaders kun je van mening verschillen. Misschien zouden we voor het één een paar puntjes meer, en voor het andere een paar puntjes minder moeten geven. We kunnen bij wijze van spreken verschillen over plaats, en wélke boom we willen. Maar voor ons staat voorop dat we geen tijd te verliezen hebben, en die boom vandaag nog willen planten.Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld