Openingstijden winkels op Tweede feestdagen

Openingstijden winkels op Tweede feestdagen

U kent Pro’98 als een partij die ruimte voor elkaar hoog in het vaandel heeft staan. Ruimte voor de ondernemer om ook op tweede feestdagen te kunnen ondernemen is voor ons een vanzelfsprekendheid.

Op dit moment wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende winkels en de openstelling daarvan. Dit onderscheid is enigszins arbitrair. Daarmee quote ik vanuit de reactie van het college. Het onderscheid tussen waarom een tuincentrum wel om 10 uur open mag en een meubelzaak niet is gewoon niet uit te leggen. En als iets niet uit te leggen valt, moet je dit veranderen. Dat hebben wij gedaan met de openingstijden van de horeca, dat hebben we gedaan met de vergunningsaanvragen op zondagen en we hebben dit geprobeerd met de zondagsopenstelling van musea en dat doen we nu met de openingstijden voor winkeliers op tweede feestdagen. Wij stellen voor om de openingstijden voor alle winkels op tweede feestdagen vrij te geven. Het college heeft al aangegeven ons voorstel graag uit te voeren. Wij roepen het college op, dit in ieder geval voor Tweede Paasdag te regelen, zodat deze nieuwe vrije openingstijden tijdens de eerste tweede feestdag van 2020 van start kan gaan.

Pro’98 zal zich blijven inzetten voor een meer dynamische samenleving, daar kunt u op rekenen!

Frank van der LubbePro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld