Creativiteit en kostenverlaging horeca

Creativiteit en kostenverlaging horeca

Niet alleen de afgelopen maanden, maar juist ook de komende maanden zullen nog uiterst onzeker zijn voor onze horeca. De horeca in onze gemeente biedt kwaliteit en is veelzijdig. Ook de initiatieven die door een aantal horeca ondernemers tijdens de Coronacrisis zijn geïnitieerd zijn veelbelovend en bevestigen het rijke aanbod aan horeca wat wij in de gemeente hebben. Iets om heel trots op te zijn.

Wat kunnen we als gemeente doen om de horeca in deze zware tijd te ondersteunen? Allereerst vragen de beperkende maatregelen om creativiteit. Creativiteit van de horecaondernemer en creativiteit van de gemeente. We steunen dan ook graag het voorstel van de VVD om creatief mee te denken als het gaat om terrasuitbreiding en andere initiatieven vanuit de horeca om de openstelling met de nieuwe beperkende maatregelen goed te kunnen laten verlopen. In mei zou ook ons initiatief om de terrastijden te verruimen van start gaan. Dit wordt nu ook mogelijk vanaf 1 juni en geeft hopelijk extra lucht aan de horecaondernemers.

Maar dat is niet voldoende. Wij verzoeken het college om de kosten die de horeca maakt voor bijvoorbeeld het gebruik van gemeentegrond voor terrassen en de kosten die de gemeente in rekening brengt voor het verlengen van het sluitingsuur voorlopig niet in rekening te brengen. In ieder geval tot 1 september. De horeca kan hier nog steeds maar beperkt gebruik van maken. Dit geeft de horeca ondernemers hopelijk de ruimte die zij nodig hebben om deze crisis te overleven.

Wij wensen de horeca-ondernemers en hun personeel veel creativiteit en succes toe de komende tijd.

Frank van der LubbePro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld