Oversteek Kuntzelaan

Oversteek Kuntzelaan

Tijdens het Raadstafel gesprek over de situatie oversteek Kuntzelaan kwamen een aantal experts en insprekers aan het woord. Conclusie voor de langere termijn is dat je in het centrum van Barneveld moet werken aan een consistent beeld. Dus geen afwijkende maatregelen voor specifieke locaties, omdat deze het integrale beeld verstoren.

Een belangrijk signaal werd gegeven door dhr. Bomhof. Hij benoemde de visueel gehandicapten als belangrijke groep om rekening mee te houden. Op zo’n belangrijke plek moet je niet werken met compromissen wat mij betreft. De situatie moet in al zijn complexiteit helder zijn. Verkeersexperts benoemde de inrichting van de weg als zorgpunt. Deze is niet conform de kaders die wij zelf hebben gesteld.

Wat wij willen is dat de automobilist te gast is. De indruk die er op de Kuntzelaan wordt gewekt is dat de automobilist mag domineren. Beide experts willen graag meedenken over maatregelen die de situatie tijdelijk al kunnen verbeteren, zodat ze in de praktijk al meer in lijn met onze kaders komen. Maar uiteindelijk moeten we gewoon heel kritisch zijn over de complete centrumring. Een eenduidig beeld is uiteindelijk in ieders belang.

Verkeerslichten werden door geen van de experts als voorkeursrichting aangewezen. Het is niet consequent ten opzichte van andere locaties op de centrumring en het vergt een behoorlijke aanpassing van de weginrichting.

Op verzoek van Pro’98 pakt de wethouder het aanbod van de experts op om samen met hen de huidige situatie te boordelen op passende maatregelen.

Arjen KorevaarPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld