Even voorstellen: Henri Mulder (nummer 5)

Even voorstellen: Henri Mulder (nummer 5)

Waar hou jij je op dit moment mee bezig:
Ik ben transportplanner van beroep. In onze lokale politiek zoek ik het vooral in het sociaal domein. Dit heeft te maken met mijn drijfveer dat ik vind dat er geen armoede hoeft te zijn. Dat het bestaat in Nederland, en dus in onze gemeente is een gevolg van keuzes die we maken in ons beleid. Ik wil hier verandering in brengen.

Mooiste plek in de gemeente:
Het Schaffelaarsebos. Heerlijk om tijdens een wandeling of hardlopen mijn hoofd leeg te maken, en van de natuur te genieten. Hetzelfde geld voor het Kootwijkerzand.

Wat zou je graag willen veranderen:
Dat er een pilot/proef met basisinkomen komt, samen met een sterk preventiebeleid voor armoede en schulden. Wanneer je deze 2 goed combineert, kan je aan armoede in onze gemeente een einde maken.

Wanneer er financiële problemen ontstaan in het leven van mensen resulteert dat vaak in een oneerlijke achterstand, op allerlei vlakken. Lang niet alleen voor de volwassenen, maar ook voor de kinderen die erbij betrokken zijn. Wanneer het niet goed gaat, moeten mensen structureel, zonder bureaucratische rompslomp en gecompliceerde processen boven de armoedegrens opgevangen worden. Zodat zij weer boven water kunnen komen, en hun leven op kunnen bouwen en leiden zoals zij dat willen. Het geld dat we nu investeren in een bureaucratisch systeem, kunnen we beter aan deze mensen zelf geven. Ik ben er van overtuigd dat wanneer het wordt gecombineerd met een sterk en succesvol preventiebeleid, het op de lange termijn geld bespaart in de gehele breedte van de samenleving (uitkering zelf, criminaliteit, opvang, zorg, jeugdzorg, psychische zorg, enzovoorts). Maar nog veel belangrijker, het voorkomt dat er mensen in de problemen raken, en er efficiënter en humaner uitgeholpen kunnen worden. Dit maakt onze samenleving mooier om in te leven.

Ook wil ik dat de supermarkten op zondag open gaan. Deze sluiting past niet bij ieders levensstijl. Het is een grote beperking voor veel inwoners in onze gemeente. We rijden nu heen en weer naar Ede, terwijl er genoeg supermarkten om de hoek zitten. Het is hoog tijd dat de supermarkten in Barneveld op zondag open gaan, al is het maar een klein dagdeel.

Waarom Pro’98:
Ik wil graag de politiek in om te verbinden, daarom past deze partij ontzettend goed bij me. Het mooie van Pro’98 is dat de partij een samenwerkingsverband is tussen 3 partijen. Pro Barneveld, PvdA en D66. Dit past bij hoe ik onze samenleving zie. Het is dé progressieve partij van Barneveld, die voor iedereen opkomt. Er is ruimte voor iedereen, van welke komaf dan ook.Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld