Pro’98 hecht aan (zondags)ruimte voor elkaar

Pro’98 hecht aan (zondags)ruimte voor elkaar

Op vakantie in onze gemeente en zin in verse broodjes? Plotseling mooi weer en aan de BBQ? Aan de klus, mist net die essentiële schroef? De super- en bouwmarkten in Ede, Achterveld, Nijkerk en Hoevelaken bieden uitkomst als het nu net toevallig zondag is. Pro’98 staat open voor een discussie over openstelling van winkels op zondag in de gemeente Barneveld. Want Pro’98 hecht zeer aan (zondags)ruimte voor elkaar.

Waar wij ondernemende middenstanders de mogelijkheid geven om ijsjes te verkopen op zondag, kunnen wij even goed een bakker of kruidenier toestaan om op zondag croissants te verkopen. Wat ons betreft is het aan de ondernemer om deze keuze te maken. Als vestigingsplaats en toeristische gemeente zien wij mensen boodschappen doen of recreëren buiten onze gemeentegrenzen. Wij zien liever dat de euro’s worden uitgegeven bij ondernemers uit onze gemeente dan bij de buren.

In bredere zin vindt Pro’98 dat de gemeente geen evenementen, culturele initiatieven en sportieve activiteiten in de weg moet staan op zondag, tenzij daar wettelijke kaders voor zijn. Uiteraard hebben we daarbij oog voor religieuze activiteiten die op zondag plaatsvinden. Want de één z’n ruimte, moet de ander niet in zijn ruimte beperken.

Dwingen wij daarmee mensen om op zondag te openen? Nee hoor, maar misschien is het inmiddels voor sommige ondernemers wel interessanter om juist op zondag te openen en op maandag gesloten te blijven. De vrijheid om open te mogen past prima in de huidige tijdgeest wat Pro’98 betreft. Doordat ondernemers de ruimte krijgen om zich aan te passen naar de wensen van onze inwoners en bezoekers, vergroten wij ook hun concurrentiepositie. Daarmee behouden we onze bruisende dorpen!