Pro’98 maakt ‘eerste elftal’ gemeenteraadskandidaten bekend

Pro’98 maakt ‘eerste elftal’ gemeenteraadskandidaten bekend

De eerste elf kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn bekend. Namens Pro’98 zullen verschillende bekende en nieuwe namen deelnemen aan de naderende verkiezingen. Zo zijn oudgedienden Frank van der Lubbe en Martin Lentink, momenteel raadslid, weer te vinden op de lijst. Nieuwe namen zoals onder andere Eva de Man, Henri Mulder en Ernest Meijer zullen ook bovenaan de lijst te vinden zijn.
Huidig fractievoorzitter Arjen Korevaar zal zoals eerder bekendgemaakt weer lijstrekker zijn.
De verkiezingscommissie heeft na wikken en wegen gezocht naar een balans tussen D66’ers, PvdA’ers en Pro Barnevelders van verschillende achtergronden en leeftijd. Een balans tussen ervaring en nieuwe energie is gevonden. De kandidatencommissie deed tijdens de algemene ledenvergadering specifiek een oproep aan vrouwen op om zich bij de volgende verkiezingen kandidaat te stellen voor een verkiesbare plek op de lijst.

De eerste elf kandidaten:
1. Arjen Korevaar
2. Frank van der Lubbe
3. Eva de Man – Rosbergen
4. Martin Lentink
5. Henri Mulder
6. Ernest Meijer
7. Elvia van den Berg
8. Hendri Nortier
9. Rashed Parvisie
10. André van de Burgwal
11. Jan van den Brink

De nummer drie op de lijst, Eva de Man – Rosbergen, wilt zich gaan inzetten voor gelijke kansen voor iedereen. De basisschooldocente ziet kansen als het gaat om het wegnemen van taalbarrières bij kinderen. Daarnaast heeft ze de keuzemogelijkheid voor openbaar onderwijs hoog in het vaandel staan en wil zij zich inzetten voor openbaar voortgezet onderwijs in Barneveld.

Henri Mulder (Barneveld), transport planner van beroep, was dit jaar al fractieondersteuner bij Pro’98. Nu wil hij graag zelf de raad in om zich in te zetten voor vooral sociale thema’s, met name armoedebestrijding. Hij wil werken aan een Barneveld waar iedereen zich thuis kan voelen. In het verleden heeft hij zich al ingezet bij voetbalvereniging VVB. Hij is de tweede nieuwkomer op de lijst en staat op plek 5.

Een andere nieuwkomer is Ernest Meijer (Barneveld), die zich al op veel manieren ingezet heeft voor gemeente Barneveld, en dit graag wilt voortzetten in de gemeenteraad. Hij is verkeersouder geweest, was vrijwilliger voor een zwemclub, tennisclub én een voetbalvereniging. Ook heeft hij in de ouderraad gezeten van een middelbare school. De politiemedewerker wil zich nu graag inzetten in de gemeenteraad voor een veilig, leefbaar en sociaal Barneveld.

Elvia van den Berg, is de tweede vrouw op de lijst. Deze Voorthuizense dame is geen onbekende op de lijst van Pro’98. Zij is als ‘veranderaar’ zeer betrokken bij haar dorp. Zij heeft zich dan ook jaren ingezet voor Plaatselijk Belang Voorthuizen.
Ook oudgedienden Frank van der Lubbe (Barneveld) en Martin Lentink (Stroe) staan weer op de lijst. Zowel Van der Lubbe als Lentink zien nog dingen om op voor te bouwen. Van der Lubbe ziet kansen voor openbaar onderwijs en blijft zich inzetten voor sport en cultuur en horeca en evenementen, terwijl Lentink graag verder wilt met een groener Barneveld en de energietransitie.

Niet iedereen zullen we terugzien bovenaan de lijst. Hilhardt Brul die nu nog raadslid is namens Pro’98 zal niet meer terugkomen na de verkiezingen. Hij neemt na 12 jaar afscheid. Ook Marcel Godschalk, de opvolger van Suzanne Wassink, zal niet meer terugkeren. Annelies van Voskuilen (nu nog fractie-ondersteuner) zal ook niet meer terugkeren als raadscommissielid vanwege haar drukke baan bij de gemeente Ede. Alle drie blijven zij betrokken bij Pro’98. Annelies zal een functie in het bestuur gaan vervullen.

Aron van IperenPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld