Pro’98 start campagne (en horecaseizoen) met nieuwe proefrondjes

Pro’98 start campagne (en horecaseizoen) met nieuwe proefrondjes

Pro’98 start de verkiezingscampagne met het organiseren van drie nieuwe proefrondjes. Op zaterdag 26 februari is er een proefrondje in Garderen. Daar doen zes horecagelegenheden mee. Op 5 maart organiseer Pro’98 een proefrondje in Voorthuizen en Barneveld. In Barneveld doen ook zes horecagelegenheden mee. In Voorthuizen maar liefst negen. We zijn ontzettend blij dat de horeca, en uiteraard ook sport en cultuur, weer open mag. Wij willen met deze proefrondjes het horecaseizoen feestelijk openen. Hoe dat ‘feestelijk’ er precies uit zal zien is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Aanmelden kan vanaf vandaag op proefrondje.nl. Wees er snel bij want er geldt weer een maximaal aantal deelnemers. De opbrengsten gaan uiteraard weer in zijn geheel naar alle deelnemende horecaondernemers.

Tijdens de lockdown-periode van vorig jaar heeft Pro’98 meerdere proefrondjes georganiseerd in Barneveld, Voorthuizen, Garderen, Kootwijkerbroek en Stroe. Het proefrondje is een culinaire wandeling langs verschillende horecagelegenheden, die ieder een ander gerechtje opdienen. Pro’98 wilde daarmee wat positiefs doen rondom de corona-epidemie. Deze actie was zo succesvol, dat Pro de actie nog twee keer heeft herhaald en er ook een fietsrondje aan is toegevoegd.

Pro’98 is een partij van doeners. Als je wat te klagen hebt, probeer er dan zelf wat aan te doen is het motto. Zo hebben we de afgelopen jaren een succesvolle actie georganiseerd rondom het ophangen van de regenboogvlag in onze gemeente. Zo werd onze gemeente van een van de weinige gemeente zonder regenboogvlag, een gemeente met misschien wel een van de meeste regenboogvlaggen op coming-out-day. Op dezelfde manier is ook het proefrondje ontstaan. Een positief geluid en een ander geluid.

Pro’98 gaat deze campagne in met grote thema’s als ‘Woonkansen voor iedereen’, ‘Armoede doorbreken’ en ‘Groen en duurzaam, ons cadeau aan de aarde’. Wij denken daarin buiten bestaande kaders en zoeken de grenzen op van wat mogelijk is om dit te realiseren. Maar wie Pro’98 de afgelopen 24 jaar een beetje heeft gevolgd weet dat ons belangrijkste thema ‘Ruimte voor elkaar’ is. Wij streven naar een inclusieve samenleving waarin ruimte is voor iedereen, ongeacht geloof, geaardheid, huidskleur of handicap. Ieder gemeentebesluit toetsen wij aan inclusiviteit en diversiteit. Dat geldt voor zorg en onderwijs, maar zeker ook voor onze vrijetijdsbesteding. Pro’98 wil het horeca, cultuur en evenementenaanbod in onze gemeente versterken. Daar hebben we de afgelopen jaren al grote stappen in kunnen maken, maar er zijn nog grote stappen te zetten voor een gelijkwaardige gemeente. Stem daarom 16 maart Pro’98Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld