De Veluwehal en project “de coöperatie”

De Veluwehal en project “de coöperatie”

De Veluwehal is een unieke voorziening in het centrum van Barneveld. In de afgelopen jaren is er veel aan verbouwd, vernieuwd en verbeterd. De ruimtes worden goed benut, de voorzieningen zijn van behoorlijke kwaliteit en zijn op deze plek voor iedereen perfect bereikbaar. Met Optisport als exploitant is in 2014 een contract opgesteld tot 2029.

Ook vier jaar geleden was dit hèt verkiezingsitem van de VVD. Daarna hebben we er niets meer van gehoord. En dat is niet vreemd, want deze voorziening wordt wekelijks door honderden inwoners gebruikt om bijvoorbeeld te zwemmen, bridgen, zaalvoetballen, gymmen, dansen en te bowlen. En dat moet dan wijken voor appartementen?

Nu willen wij die appartementen en woningen ook, maar liever een stukje verderop. Er is voldoende ruimte op de Kapteijnstraat, zodra het parkeren daar alsnog onder de grond gaat. We kunnen aan de overzijde van het station prachtige hoogbouw realiseren tussen het dorp en het Schaffelaarse bos. En als we dan toch even dromen, wat zou er gebeuren als de Albert Heijn ook naar de andere kant van het spoor verhuist? Dan hebben we nog een toplocatie vlakbij het centrum beschikbaar en wordt de Kuntzelaan een stuk rustiger!

Een multifunctionele voorziening als de Veluwehal slopen, betekent dat deze naar de rand van Barneveld zal moeten verhuizen. Een centrale en betaalbare locatie, vergelijkbaar met de huidige Veluwehal, ligt niet voor het oprapen. Tenminste, als de voorstanders van dit plan deze voorzieningen überhaupt allemaal willen behouden. Geen aantrekkelijke gedachte voor ouderen die Welzijn Barneveld bezoeken, jongeren die naar De Villa gaan, sporters die van de sporthal gebruik maken en voor de bezoekers van evenementen die daar nu, goed bereikbaar met het OV, plaatsvinden.

Maar misschien wel het belangrijkste, het is, ook nu we weer vier jaar verder zijn, nog steeds een grote desinvestering. De Veluwehal staat er heel aardig bij!

Conclusie van Pro’98: laten we beginnen met de planvorming voor de Kapteijnstraat, het Rijnvallei-gebied en de Kuntzelaan. We noemen dit grote project De Coöperatie. Daarmee maken we Barneveld echt beter en houden we de Veluwehal als multifunctionele voorziening beschikbaar!Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld