Pro’98 maakt lijst met 50 kandidaten bekend

Pro’98 maakt lijst met 50 kandidaten bekend

Na de presentatie van ‘het elftal’ eerder deze maand, is nu de hele lijst bekend. De lijst bestaat uit veel bekende en minderbekende namen die allemaal hun steun uitspreken voor Pro’98. Zo zullen oud-raadsleden Hilhardt Brul en Suzanne Wassink op de lijst te vinden zijn, net zoals oud-fractievoorzitter Monique Rosbergen. De kandidaten komen uit alle hoeken van de samenleving, van een bedrijfseconoom tot een influencer, en vertegenwoordigen vrijwel alle leeftijdsgroepen. Zo zit er bijna vijfenzeventig jaar tussen de oudste en jongste kandidaat op de lijst: Liesbeth van den Brink zal bij de verkiezingen drieënnegentig jaren tellen, terwijl de jongste kandidaat Aron van Iperen, achttien jaar oud, voor het eerst zal mogen stemmen. Kortom, de kandidatenlijst is een mooie afspiegeling van onze samenleving geworden. Alle kandidaten staan vanaf vandaag op de website van Pro’98.

Op nummer 44 staat influencer Debbie Lether, die blogs schrijft over haar (familie-)leven op Instagram. Haar account @Theletherfamily heeft bijna 7,8 duizend volgers, waarvan een flink deel uit onze gemeente komt. Haar prioriteit ligt bij openbaar onderwijs. Openbaar basisonderwijs in Barneveld is beperkt, openbaar voortgezet onderwijs ontbreekt. Als moeder van twee kinderen vindt ze het belangrijk dat er wat te kiezen valt voor ouders en kinderen. Haar oudste dochter zit nu op een openbare basisschool, ze zou graag zien dat haar dochter die optie ook heeft voor middelbaar onderwijs.

Een andere bekende Barnevelder op de lijst is Nico Knibbe, zanger en muzikant naast zijn gewone werk waarin hij zich druk maakt over de gezondheid van onze zorgverleners. Hij staat op plaats 24 van de lijst. Hij is ooit bij Pro terecht gekomen via Monique Rosbergen, oud-lijsttrekker van de partij. Pro sprak hem aan vanwege de milieustandpunten. Wat hem betreft is dat het belangrijkste onderwerp. Volgens de nummer 24 denkt Pro “vooruit in plaats van achteruit en durft Pro ook links en rechts te kijken om te zoeken naar de verbinding in plaats van naar de verschillen.”

De oud-voorzitter van Plaatselijk Belang Voorthuizen, Leo Roeloffs, is ook op de lijst van Pro’98 te vinden. Hij benadrukt dat Plaatselijk Belang Voorthuizen een neutrale positie inneemt, maar dat hij persoonlijk altijd gekozen heeft voor Pro’98. Pro’98 spreekt hem aan omdat Pro “de gemeente goed vertegenwoordigd, ze sluiten niemand uit.” Daarnaast vindt hij Pro’98’s houding bij de energietransitie belangrijk. Zelf heeft hij ook nog wat wensen voor de fiets-infrastructuur, vooral in het buitengebied. Leo Roeloffs staat op plek 39 van de kandidatenlijst.

Op plaats 18 staat Erik van Renshof, hij is bedrijfseconoom bij Achmea, een bedrijf waar verschillende verzekeringsmaatschappijen onder vallen. Via D66 kwam hij bij Pro’98 terecht, het gedachtegoed spreekt hem erg aan. Echt politieke ambities heeft Renshof niet, maar vind het goed om op deze manier toch zijn steun voor Pro’98 uit te kunnen dragen.

Een andere interessante naam op de lijst is Mark Dokter (plek 20), die al jaren in de evenementenbranche zit. Hij was eigenaar van club Move in Barneveld en verzorgde daarmee talloze leuke avonden voor mensen uit gemeente Barneveld. Move heeft haar deuren nu definitief gesloten, maar Mark is nog steeds te vinden in de evenementensector. Naast zijn gewone werk als vestigingsmanager van uitzendbureau Synensis verzorgt hij als ZZP’er artiesten voor verschillende soorten evenementen onder de naam Pink Banana. Ook is hij jarenlang betrokken geweest bij jongerencentrum Villa 29. Pro’s idealen passen goed bij zijn wens voor de evenementensector: “Een bruisend Barneveld is waar Pro 98 voor staat.”

Tineke Koster is op plek 27 van de lijst te vinden. Dat is een paar plaatsen verwijderd van haar vrouw Alice Knol op plaats 35. Ze is nog niet heel lang lid, maar vind het belangrijk dat er ‘soms een beetje tegenwind klinkt’ in het deels conservatieve Barneveld, daarom is ze lid geworden. Nu staat ze op de lijst om Pro’98 te steunen.

De lijst wordt afgesloten door Monique Rosbergen, oud-fractievoorzitter en lijstrekker van Pro’98. Ze was namens D66 betrokken bij de totstandkoming van Pro’98, en was in 1998 een van de eerste raadsleden voor Pro’98. Dat ze niet meer op nummer één staat, is een bewuste keuze van Rosbergen. Na zoveel jaar politiek actief te zijn geweest, was het in 2017 tijd het stokje over te dragen. Op plaats vijftig kan ze haar steun uitspreken voor Pro’98. Ze vindt het belangrijk dat je in de gemeente Barneveld kunt kiezen voor een progressieve partij, “een partij die staat voor groen, sociaal en gelijkwaardig.”

Aron van Iperen



Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld