Het pluimveemuseum is jarig!

Het pluimveemuseum is jarig!

Al 25 jaar zijn heel veel mensen in onze gemeente bezig met het pluimveemuseum. Het komt dus goed uit dat juist in de maand van dit jubileum een groot cadeau gegeven wordt. Het pluimveemuseum krijgt een éénmalige investeringssubsidie van 100.000 euro om te gebruiken voor de uitbreiding van het museum.

PRO’98 staat vierkant achter dit cadeau. Het komt terecht bij een typisch Barnevelds museum, goed voor een positieve uitstraling van Barneveld dat gerund wordt door een enorm aantal vrijwilligers.

We vinden wel dat het veel logischer geweest was als we nu eerst het museumbeleid eens op een rijtje zouden hebben gezet, dat hadden we ook met elkaar afgesproken. Dit komt nu toch wat hap snap over: de ene maand iets voor Nairac en dan nu iets voor het Pluimveemuseum. Aan welke criteria moet een museum voldoen om in aanmerking te komen voor gemeentelijke subsidie zou wat ons betreft een kernvraag moeten zijn bij de heroriëntatie van het beleid.

Niettemin: PRO’98 doet graag mee aan dit cadeau.Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld