‘Mogelijk middelaar beroepsonderwijs in Barneveld’

‘Mogelijk middelaar beroepsonderwijs in Barneveld’

BARNEVELD – Barneveld krijgt binnenkort mogelijk ,,een vorm van middelbaar beroepsonderwijs’’.

Uit de Barneveldse Krant

Dat meldde wethouder Leen Verweij dinsdag tijdens de commissie Samenleving. Hij reageerde daarmee op vragen van Pro’98-raadslid Adri den Dunnen. ,,Wij missen de ambitie om middelbaar beroepsonderwijs naar Barneveld te halen’’, stelde zij vast naar aanleiding van de Programmabegroting 2008. ,,We missen daar een kans. Leerlingen moeten altijd reizen. Waar is die ambitie?’’ Verweij legde uit dat in overleg met vmbo-school De Meerwaarde wordt gewerkt om ,,zoveel mogelijk’’ in huis te krijgen van het eerste jaar van het mbo. ,,Er vinden nu ook al modules op mbo1 niveau plaats op deze school. Daardoor wordt de overstap van vmbo naar mbo kleiner. Het lastige is dat de mbo-school waar mee samengewerkt wordt (scholen in Amersfoort en Ede, red.) niet niet bereid zijn zelf risicodragend te investeren in huisvesting. Het is ook heel moeilijk om een volledig mbo te reaileren, omdat er zoveel richtingen zijn. Binnenkort heb ik een gesprek om weer een nieuwe stap te zetten in het vestigen van een vorm van mbo-onderwijs.’’