Een weekendje Eiffel

Een weekendje Eiffel

Samen met mijn gezin heb ik dit weekend doorgebracht in de Eiffel. Het was er geweldig. Prachtige omgeving, mooie historische stadjes, een plek om nog eens terug te gaan.

In politieke zin is Duitsland geen goed land voor me. Zo hebben we de heenweg nog keurig maximaal 120 kilometer per uur gereden en goed op die 2500 toeren van het zuinig rijden gelet. Maar na een weekendje Duitse Autobahn wil je ook wel eens mee doen met de rest, vooral als je terug naar huis gaat. Zweethandjes, dat wel, maar gelukkig reed mijn man…

Verder ben ik er achter dat ik windturbines langs de snelweg toch geen goed idee vind. In de schemer zie je iets donkers bewegen, het lijkt alsof het op je af komt. Ik schrok er enorm van. Ook leidt de verlichting je heel erg af. Bedreigend, dat vond ik ze.

In Nederland worden nieuwe windmolenparken in de Noordzee gebouwd. Ik weet niet meer precies aan hoeveel huishoudens energie kan worden geleverd, maar wel aan heel erg veel. Wubbo Ockels heeft patent op een uitvinding om energie uit de hogere luchtlagen te halen, omdat de windsnelheid daar veel hoger is dan op het land. Dat zijn allemaal goede en hoopvolle berichten.

Des te beter, dat ik geen vaarbewijs of vliegbrevet heb. Vond ik ze misschien daar ook beangstigend.

Monique RosbergenPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld