De Lijster na de brand

De Lijster na de brand

De gemeente Barneveld gaat goed nadenken over de wederopbouw van basisschool De Lijster in Barneveld. ,,We gaan niet zomaar hetzelfde opbouwen als door de brand verloren is gegaan”, zegt wethouder Leen Verweij. ,,We kijken waar behoefte aan is, maar het is eerst wachten op het bedrag dat de verzekeringsmaatschappij uitkeert.” Aldus de wethouder in de Barneveldse Krant van 28 januari 2009.

Ik weet niet wat u daar bij denkt, maar ik krijg daar toch een beetje een kriebel van in mijn buik. Wat bedoelt de wethouder precies met “we gaan niet zomaar hetzelfde opbouwen” en “we kijken waar behoefte aan is”. Die twee zaken in combinatie met het wachten op het bedrag dat de verzekeringsmaatschappij uitkeert, doen mij het ergste vermoeden.

De openbare basisschool ’t Valkhof zal binnenkort verhuizen naar de woonwijk De Burgt. Waar ik een beetje bang voor ben, is dat als er heel erg lang gedacht wordt door de wethouder, er straks in dit deel van Barneveld geen openbaar basisonderwijs meer is.

Ik kan me zo voorstellen dat je als ouder op het moment dat je voor je kleuter moet kiezen voor basisonderwijs, je er eerder voor kiest om je kind naar een “echte” school te laten gaan, dan dat je kiest voor een school bestaande uit noodlokalen waarvan niet duidelijk is wanneer het weer een “echte” school wordt.

Misschien maak ik me zorgen om niks, maar ik zou van de wethouder wel graag horen hoe lang hij nodig heeft om na te denken.

Monique Rosbergen, 1 februari 2009Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld