Jeugdhonk Voorthuizen

Jeugdhonk Voorthuizen

In juni 2007 hebben wij met een aantal Pro’98-ers een enquête gehouden in Voorthuizen. Uit die enquête bleek dat er qua voorzieningen vooral uitgaansgelegenheden voor de jeugd werden gemist.

We hebben de uitkomsten van deze enquête zoveel mogelijk verwerkt in voorstellen aan de raad.

In oktober 2008  is een amendement van Pro’98 aangenomen om voor 2009 geld opzij te zetten voor een jeugdhonk in Voorthuizen. Nu wordt er uitgebreid door het college gestudeerd op onder andere wat de beste locatie is. De voorkeur gaat uit naar een ruimte in of aan het Trefpunt. De kosten van aanpassing van het Trefpunt variëren van € 90.000,– voor de voordeligste interne verbouwing tot € 350.000,– voor een uitbreiding van het Trefpunt met een jongerencentrum.

Wij vinden dat er nu maar eens wat moet worden gedaan in plaats van alleen maar worden gerekend. Wat het college er nu van weerhoudt om te beginnen met verbouwen is ons onduidelijk. Daarom gaan we komende zaterdagochtend van 10.00 -12.00 uur in Voorthuizen op de markt staan om het winkelend publiek te vragen wat zij vinden van een uitbreiding van het Trefpunt met een jongerencentrum en of zij nog eventuele andere suggesties hebben.

Monique Rosbergen, 1 maart 2009Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld