De Boodschappen Plus Bus

De Boodschappen Plus Bus

Wat een geweldig initiatief van de SWOB! Barneveldse inwoners die thuiszorg krijgen en niet of nauwelijks meer uit huis (kunnen) komen, kunnen binnenkort met de Boodschappen Plus Bus, onder begeleiding van vrijwilligers, allerlei activiteiten ondernemen: van boodschappen doen tot een museum bezoeken.

Hier wordt mee bereikt dat mensen uit hun sociale isolement komen, nieuwe contacten op kunnen doen en ook weer zaken zelf (met wat hulp van een vrijwilliger) kunnen oppakken, zoals het doen van de boodschappen. Niet meer aan je kinderen of kleinkinderen hoeven vragen of ze iets voor je willen halen, maar zelf besluiten of je roze koeken of speculaasjes neemt, ham of boterhamworst. Als we als gemeenschap vinden dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig moeten kunnen functioneren, dan zijn dit de initiatieven die we moeten omhelzen. Dat mag best wat geld kosten!

Monique Rosbergen, 29 maart 2009Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld