Pro’98 wil muziekfestivals in Barneveld stimuleren

Pro’98 wil muziekfestivals in Barneveld stimuleren

Pro’98 heeft de volgende schriftelijke vragen gesteld aan het college naar aanleiding van het niet doorgaan van het Sunbeat Festival:  

Geacht College,

De fractie van PRO’98 wil op grond van artikel 37 van het reglement van orde van de gemeenteraad vragen stellen over bovengenoemd onderwerp.

Via de Barneveldse krant verneemt onze fractie dat het Sunbeat Festival niet door kan gaan omdat de aanvraag voor vergunning te laat zou worden behandeld. Kortgeleden werd ook al melding gemaakt van het feit dat het apres-skifeest dat georganiseerd zou worden door Robin Kinsbergen niet door kon gaan doordat er problemen waren met de vergunning.

– Klopt het dat X-Events van organisator Hubert van de Vecht de vergunning voor Sunbeat op Zeumeren in september 2008 heeft aangevraagd en dat de aanvraag pas in februari 2009 behandeld werd of zou worden?
– Indien dat het geval is, waarom is de periode tussen aanvraag en behandeling zo lang?
– Wat is de precieze oorzaak van het niet doorgaan van het apres-ski feest dat Robin Kinsbergen zou organiseren?
– Wat zijn de termijnen voor vergunningaanvragen van dit soort feesten of festivals?
– De fractie van PRO’98 is van mening dat dit soort festivals goed zijn voor de economie van Barneveld. Deelt het college deze mening en is het college bereid te stimuleren dat dit soort festivals zoveel mogelijk door kunnen gaan?

Namens de fractie van PRO’98,

A.M. den DunnenPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld