Nieuwe en jonge gezichten op kandidatenlijst PRO’98

Nieuwe en jonge gezichten op kandidatenlijst PRO’98

De ledenvergadering van PRO’98 heeft donderdagavond in het Trefpunt in Voorthuizen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De lijst met verkiesbare kandidaten telt naast drie zittende raadsleden verschillende nieuwe en ook jonge gezichten. In totaal staan er dertig namen op de lijst. Eerder kozen de leden Monique Rosbergen al tot lijsttrekker. Adri den Dunnen en Anja Monster verlaten de gemeenteraad.

Op de tweede plaats van de kandidatenlijst staat Aat Barendregt die sinds 1999 deel uitmaakt van de PRO’98-fractie in de Barneveldse gemeenteraad. Barendregt werkt als docent en onderzoeker bij de Universiteit Utrecht.  Nummer drie op de lijst is de Frank van der Lubbe , 23 jaar, student rechten en juridisch medewerker op een advocatenkantoor. Frank van der Lubbe was deze raadsperiode fractiemedewerker van PRO’98. Plaats vier is voor Jaap Beijer, zittend raadslid sinds 1994, die jarenlang werkzaam was als docent lichamelijke opvoeding.

Nieuwkomers
De volgende plaatsen  worden ingenomen door nieuwkomers. Plaats vijf is voor Hilhardt Brul (voormalig communicatieadviseur provincie Gelderland),gevolgd door André van de Burgwal (applicatie consultant en voorzitter van toneelvereniging WIK)op plaats zes  en Arjen Korevaar (student politicologie en o.a. lid van het Schaffelaarpodium) op plaats zeven.
Op de plaatsen 8, 9, 10 en 11 staan Martin Lentink (organisatieadviseur), Joost van de Beek (student politicologie), Marcel Godschalk (voormalig adj. directeur MBO) en Harry Hees (boswachter Staatsbosbeheer).

De lijst bestaat verder uit: André van de Beek, Herman de Boer, Jan van den Brink, Siebe Bron, Joost van Dieën, Adri den Dunnen, Arnold van Dijk, Nanette Kramers,  Anneke Kuit, Martin Rozenberg, Wil van Spanje, Anja Monster, Nico Knibbe,  Aafke Wakker, Peter Kuit, Annet Haisma, Peter Overeem en Arian Nagtegaal-van Galen.

Programma
De leden bespraken tijdens de ledenvergadering ook het concept-verkiezingsprogramma. Dit programma wordt vrijdag 8 januari gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van PRO’98.

Staand vlnr: Hilhardt Brul, Martin Lentink, Monique Rosbergen, André van de Burgwal, Aat Barendregt, Arjen Korevaar en Marcel Godschalk. Zittend vlnr: Joost van de Beek, Frank van der Lubbe en Jaap Beijer.Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld