De straat op voor een “gezelliger” Barneveld

De straat op voor een “gezelliger” Barneveld

Uit de Barneveld Vandaag, door Jeffrey Schipper
Tijdens de verkiezingscampagne heeft Pro’98 in onder meer Voorthuizen “veel positieve reacties” ontvangen. “We hebben de afgelopen vier jaar vaker op straat gestaan,” laat Frank van der Lubbe, secretaris van Pro’98 weten. “We zijn continu in de dorpen aanwezig. Het is belangrijk dat de we naar de burger luisteren.”

Op ludieke wijze heeft Pro’98 getracht contact te maken met de burger. Van der Lubbe: “We hebben er een groot feest van gemaakt door middel van een clown, goochelaar, ballonnen en een orkest. Zo willen we het gezelliger maken in Barneveld. Dat is één van onze prioriteiten.” Op de markt in Voorthuizen deelden PRO’98-kandidaten bloembollen uit om het groene karakter van de partij te onderstrepen.

Ook een dag na de val van het kabinet ging Pro’98 de straat op. “We merkten dat mensen met de val van het kabinet in hun maag zaten. We hebben duidelijk gemaakt dat lokale politiek iets anders is dan landelijke politiek. Het is leuk om hier met mensen over te praten. Door de val raken mensen nog meer vertrouwen in de politiek kwijt. Nu moeten wij het vertrouwen zien terug te winnen.”

Pro ’98 hoopt op 6 a 7 zetels uit te komen. “Het is nu afwachten wat de kiezer zegt. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen. De keuze is nu aan hen,” aldus Van der Lubbe.