Een zwak voor Den Uyl

Een zwak voor Den Uyl

Uit de Barneveld Vandaag, door Bas van de Beek.

Twaalf jaar lang zat zijn vrouw, Adri den Dunnen, al in de gemeenteraad voor PRO’98. Thuis  ging het dus al vaak over de politiek en over de zaken die in de gemeenteraad speelden. Toen de tijd voor Adri was gekomen om ermee te stoppen, besloot haar echtgenoot zich afgelopen maart verkiesbaar te stellen voor Pro’98. Hilhardt Brul (61)  over zijn familie, carrière en Barneveld.

Vrienden omschrijven mij als: een rustige, betrokken en ook gezellige vriend.
Ik wilde de gemeenteraad in, omdat: lokale politiek er toe doet. Onderwijs, woningbouw, wegenaanleg, sportvoorzieningen, zorg en welzijn: het zijn allemaal zaken waar de gemeenteraad wat over te zeggen heeft.
Wat wilde je vroeger worden? Boekhouder of iets dergelijks. Ik werd gelukkig journalist, en later communicatieadviseur.      
Als ik even niet met politiek bezig ben:dan zijn er genoeg andere bezigheden. Familie- en vriendenbezoek, kranten en boeken, tv, fietsen, fitness, zin- gen bij mannenkoor De Schaffelaar en natuurlijk het huishouden.
Mijn favoriete persoonlijkheid in de gemeente Barneveld: Ik blijf dicht bij huis: dat is mijn vrouw Adri.
Mijn favoriete persoonlijkheid landelijk: Job Cohen. Hij heeft in Amsterdam bewezen een samenbindend figuur te zijn.
Ik zal Willem van Essen missen in de Barneveldse politiek omdat:Missen is een groot woord, want als nieuwkomer in de raad heb ik hem natuurlijk niet meegemaakt. Het is ontegenzeggelijk een man met een eigen geluid die op zijn manier kleur aan de Barneveldse politiek heeft gegeven.
De mooiste plek in Barneveld is voor mij:kasteel De Schaffelaar met het daarachter geleden bos. Je kijkt daar, bijvoorbeeld vanaf het nieuwe pleintje voor de Hebberd in de Jan van Schaffelaarstraat, prachtig op uit. Maar behalve die mooiste plek heb ik ook een favoriete plek met bijna dezelfde naam: het Schaffelaartheater. Een geweldige aanwinst voor Barneveld waar ik graag kom, vooral voor muziek en cabaret.
De lelijkste plek in Barneveld is voor mij: de vuilstort en omgeving aan de Wencopperweg.
Mijn politieke voorbeeld: Joop den Uyl. Een bewogen en bevlogen politicus waar ik grote bewondering voor had. Ik las vorig jaar de biografie die Anet Bleich over hem schreef. Dat boek kan ik iedereen die geïnteresseerd is in politiek aanbevelen.
Het eerste wat ik doe als ik ’s avonds thuiskom: Als mijn huisgenoten thuiskomen zorg ik dat het eten klaar staat.
De volgende partijen hebben mijn voorkeur bij het vormen van een college: SGP, CDA, PRO’98 en VVD. Dat is in mijn beleving de beste weerspiegeling van wat de kiezers in Barneveld op 3 maart hebben gezegd.
Na vier jaar in de gemeenteraad, heb ik het volgende bereikt:dat dan nog meer kiezers zich achter onze uitgangspunten groen, sociaal en gelijkwaardig hebben geschaard.

 Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld