Nairac niet verzelfstandigen ten koste van kwaliteit

Nairac niet verzelfstandigen ten koste van kwaliteit

Voorzitter,

Pro’98 is niet op voorhand tegen een verzelfstandiging van het museum. Maar wat onze fractie betreft moet die verzelfstandiging leiden tot een beter museum Nairac, niet tot een slechter museum. Kwaliteit moet uitgangspunt zijn.

Als we de totale inhoud van het voorstel doorlezen, dan lijkt het alsof we vanavond al besluiten tot verzelfstandiging. Toch wordt dat in de gevraagde beslissing niet zo gesteld. Daar staat letterlijk dat we onderzoek gaan doen naar de verzelfstandiging van het museum.

Mijn fractie interpreteert de beslissing als volgt: als wij vanavond akkoord gaan met dit voorstel, dan besluiten we tot het doen van onderzoek naar verzelfstandiging. We zeggen hier nog geen definitief “ja” voor verzelfstandiging.

We gaan er vanuit dat daar nog een definitief besluit tot verzelfstandiging van de raad voor nodig is. Graag horen we van de wethouder of onze interpretatie correct is.

Monique RosbergenPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld