Volgend jaar nog Koninginnedag?

Volgend jaar nog Koninginnedag?

BARNEVELD – De fractie van Pro’98 maakt zich zorgen over de Koninginnedag van volgend jaar. Ze heeft daarover vragen aan het college van B en W gesteld.

Het college kan formeel wel gelijk hebben, dat de overheid slechts ‘voorwaardescheppend’ is, dat aan alle regels voldaan moet worden en waardering niet altijd in geld uitgedrukt hoeft te worden, maar daarmee is de kous wat Pro betreft niet af.
De Barneveldse Oranjestichting liet onlangs – na de gemeente meermaals gewaarschuwd te hebben – weten, de Koninginnedag volgend jaar niet meer te organiseren. De gemeente veroorzaakt kosten door de handhaving van de regelgeving en stuurt vervolgens een rekening voor elke voet, die ze zelf voor de Koninginnedag moet verzetten, zelfs voor gebruik van het Raadhuisplein.
Raadslid Frank van der Lubbe vindt, dat er sprake is van “een gezamenlijke verantwoordelijkheid en zorg voor het zo plezierig mogelijk laten verlopen van deze nationale feestdag.” Pro wil van het college weten, hoe het zich voorstelt, dat de koninginnedagviering zal verlopen zonder organisatie en of er geen kans op ongeregeldheden is, als er niets wordt georganiseerd.
Hij vraagt het college daarom na te gaan, hoe de viering vanuit het gemeentehuis ondersteund kan worden door géén rekeningen te sturen.

copyright Barneveld Vandaag