Winterterrassen

Winterterrassen

Voorzitter,

De Barneveldse afdeling van Koninklijke horeca Nederland heeft 2 maanden geleden het college verzocht om de terrassen ook in de wintermaanden te openen.  Hun argumenten hierbij zijn dat dit een betere uitstraling geeft aan de horecabedrijven en dat het klantvriendelijk is tegenover rokers. Ook de Barneveldse Middenstandsvereniging staat positief tegenover deze uitbreiding.

Tijdens de commissievergadering werd door verschillende partijen, evenals door het college betwist of de winteropening werkelijk de uitstraling ten goede komt. Ook werd betwist of hier wel vraag naar is.

Voor Pro’98 is dit geen issue. Als er iemand bij veel vraag en een goede uitstraling gebaat is, is het wel de Barneveldse ondernemer. Enig vertrouwen in de Barneveldse ondernemer kan dan ook wat ons betreft geen kwaad.

Deze motie van de VVD is een steun in de rug voor de Barneveldse horeca ondernemers en wij zullen  deze motie dan ook steunen.

Wat voor Pro’98 wel een issue is, is het gebruik van CO2-verslindende terrasverwarmers, maar ook hier kan wat ons betreft enig vertrouwen in de Barneveldse ondernemer geen kwaad.

Wat ons betreft hebben horecaondernemers dan ook de verantwoordelijkheid om bewust met hun energieverbruik om te gaan en op zoek te gaan naar duurzame alternatieven. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee van de ondernemer!Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld