Pro wil helderheid biologisch centrum

Pro wil helderheid biologisch centrum

BARNEVELD – De gemeenteraadsfractie van Pro’98 heeft bij monde van Frank van der Lubbe vragen gesteld over de toekomst van het biologisch centrum in het Koetshuis.

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen woensdag bleek al dat de toekomst van het biologisch centrum erg onzeker is. In het biologisch centrum komen vaak schoolklassen die daar kunnen leren over de natuur. Het college van B&W heeft besloten de beheerder van het centrum vanaf 1 januari 2012 niet langer te betalen, waardoor de toekomst van het centrum onder druk staat.

Subsidie
Pro’98 wil van het college weten of de subsidie die aangevraagd is bij de provincie Gelderland al toegekend is. Pro wil verder voorkomen dat indien er op 1 januari 2012 nog geen bevredigende oplossing is voor een zekere toekomst van het centrum, alsnog het salaris van de beheerder wordt stopgezet. De partij wil verhinderendat de wethouder op die datum de stekker eruit trekt. Daarom wil Pro liever wachten met een beslissing tot de uitkomsten van een onderzoek over de toekomst zijn afgerond, ook als die datum na 1 januari 2012 ligt. 

Discussie
De discussie rond het biologisch centrum speelt al langer. Eind 2007 besloot het toenmalige college het biologisch centrum te behouden. Wethouder Leen Verweij (Christenunie) was daar destijds erg blij mee, omdat hij het biologisch centrum een waardevolle voorziening vond. “Vrijwilligers van het Biologisch Centrum, dank voor wat jullie doen. Mijn complimenten!”, sprak hij in november 2007. De Christenunie, de partij samen met de VVD, het CDA en de SGP het college vormt, steunt de bezuiniging op het biologisch centrum nu wel.

Copyright Barneveld Vandaag