Zwembad Voorthuizen

Zwembad Voorthuizen

Voorzitter,

Het ziet er naar uit dat we vanavond mogen instemmen met een overdekt 25 meter bad in Voorthuizen. Een deel van het gebouw kan worden geopend zodat in de zomer ook gebruik kan worden gemaakt van een spraypark en de ligweide. Kortom een bad gebouwd voor de toekomst en met ieders wensen rekening houdend! Pro’98 is blij dat deze verkiezingsbelofte van onder andere Pro’98 in vervulling gaat. Want Voorthuizen verdient zo’n zwembad!

Het had niet veel gescheeld of Voorthuizen had het in oktober 2011 met een instructiebadje van 10 bij 16 meter moeten doen. Een bad waar zowel de knzb als dwk veel kritiek hadden en waar zo bleek niemand in Voorthuizen op zat te wachten, maar volgens het college wel de enige variant die binnen het budget viel. Wij hebben, evenals Burger Initiatief en de VVD ons uiterste best gedaan om een aantal partijen in deze raad in oktober te overtuigen dat er nog wel het een en ander te halen viel door nog eens serieus naar de kosten en opbrengsten van een volwaardig zwembad te kijken, voordat we onomkeerbare beslissingen zouden nemen. Wij hebben de wethouder flink wat suggesties meegegeven en gelukkig is tijdens de raadsvergadering besloten de besluitvorming uit te stellen. Wij zijn blij dat de wethouder onze suggesties heeft meegenomen in het vervolgonderzoek, waaruit nu is gebleken dat een volwaardig zwembad is te realiseren binnen het door de raad gestelde budget. Met een beetje hulp van het economische tij, dat wel.

Dan toch een ding waar we ons zorgen over maken:
Bijna de helft van het huidige zwembadterrein wordt opgeslokt door de geplande rondweg. Wij willen dat de Voorthuizenaren en mensen van buitenaf straks met veel plezier gaan zwemmen en recreëren in en om het nieuwe zwembad, ook in de zomermaanden op de ligweide en in het spraypark. Het is daarom van groot belang dat er alles aan wordt gedaan om hinder van deze rondweg voor de bezoekers te minimaliseren. Te denken valt aan een geluidswand, een struikwand en een verdieping van de weg. Ik zou graag een toezegging van de wethouder willen dat hij zich hiervoor zal inspannen.

Er is een goede weg ingeslagen door de wethouder. Blijft u vooral kijken naar nieuwe ontwikkelingen en mogelijke samenwerking met externe partijen om hier financiële voordelen uit te halen en optimaal van het zwembad gebruik te maken.
Ik wens de wethouder veel succes met het vervolgtraject en de aanbesteding. Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld