Pro en BI lopen weg uit commissievergadering

Pro en BI lopen weg uit commissievergadering

Pro’98 en Burger Initiatief zijn gisteravond de vergadering van de raadscommissie Bestuur uitgelopen omdat ze niet achter gesloten deuren wilden vergaderen.

SGP, CDA, VVD en ChristenUnie wilden achter gesloten deuren vergaderen over de verdere ontwikkeling van De Burgt. De gemeente ontwikkelt die wijk samen met Vink in de zogenaamde CV De Burgt. In opdracht van die CV De Burgt voert Vink als bouwer en aannemer echter ook opdrachten uit. Dat heeft in de loop der jaren vanwege natuurlijke verschillen in belangen regelmatig tot spanningen geleid.
De gemeente moet nu bepalen, hoe ze verder wil en Hilhardt Brul (Pro’98) vindt, dat dat in openbaarheid moet gebeuren. Hij werd daarin gesteund door Dick van Rheenen van Burger Initiatief. Beiden willen openlijk over hun afweging kunnen praten, zonder zich te moeten afvragen, of ze daarbij iets vertrouwelijks onthullen.

Bedrijf
Bij de raadsleden zijn de laatste maanden echter ook twijfels gerezen over de vraag, of Vink financieel wel in staat is om het project De Burgt af te maken. De raadsleden van de coalitiepartijen wilden daarom gisteravond ook over Vink als zakenpartner praten. “Ik heb daar kritische vragen over”, aldus Jan Willem van den Born (VVD), maar hij vond het niet kies en niet verstandig om die in openbaarheid te stellen.

Hij kreeg daarvoor steun van Heimen Schuring (CU), Bernard Schermers (CDA) en Gerard Schotanus (SGP). Die vonden echter wel, dat over het project De Burgt als zodanig in openbaarheid gesproken moet worden. Er zal daarom vóór de raadsvergadering nog een openbare commissievergadering over De Burgt worden belegd.

Copyright Barneveld VandaagPro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld