11. Henrie de Graaf

11 Henrie de Graaf Barneveld

11. Henrie de Graaf

11 Henrie de Graaf BarneveldWoonplaats: Barneveld

Leeftijd: 18

Beroep/ opleiding: Vorig jaar heb ik Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht gestudeerd. En vanaf volgend jaar ben ik student Juridische Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Waar kunnen mensen je van kennen?
In Barneveld kun je mij kennen van het Johannes Fontanus College, waar ik 5 jaar lang de havo heb gevolgd. Daarnaast ben ik lid van de Medezeggenschapsraad van het Johannes Fontanus College geweest. En om in mijn JFC-tijd nog een zakcentje te verdienen, heb ik schoenen verkocht bij de Scapino.

Waarom Pro’98?
Vrijheid. Dat vind ik belangrijk. Een waarde die ik helaas niet altijd in Barneveld terug kan vinden. Vrijheid om te kunnen kiezen wat je doet en wanneer je dat doet. Vrijheid om ergens zonder gevolgen wel, of juist niet in te geloven. Tijdens het opgroeien in Barneveld heb ik steeds meer gemerkt dat er een onbalans in Barneveld is. Door de huidige politieke verhoudingen wordt een groep Barnevelders beperkt: het is bijvoorbeeld in de zomer niet mogelijk om in het Oosterbosbad op een zondag net zo lang te zwemmen als op een doordeweekse dag. En moeten uitgaansgelegenheden op vrijdag- en zaterdagnacht om 2 uur ’s nachts gesloten zijn. En wordt geen enkele ondernemer toegestaan om zijn onderneming op zondag te openen, als hier behoefte aan is.
Niemand wordt verplicht om op zondag te gaan zwemmen, zijn onderneming te openen of tot diep in de nacht uit te gaan in Barneveld. Maar als iemand dit wel wil, dan mogen hier geen beperkingen aan worden opgelegd. Dat mag wat mij betreft alleen als algemene belangen zoals (sociale) veiligheid in het gevaar komen.

Iedereen bij Pro’98 gaat vol overtuiging voor een Barneveld waar iedereen zich prettig voelt, en wil iedereen de ruimte geven om van deze mooie gemeente te genieten. Ongeacht je culturele achtergrond, leeftijd of religie. En daar werk ik graag aan mee!Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld