Aat Barendregt

06 Aat Barendregt Voorthuizen

Aat Barendregt

06 Aat Barendregt VoorthuizenWoonplaats: Voorthuizen

Leeftijd: 62 jaar

Beroep opleiding: docent/onderzoeker Milieuwetenschappen Universiteit Utrecht

Waar kunnen mensen je van kennen?
Eind zeventiger jaren bij het IVN docent in de gidsencursus, en vervolgens vele jaren voorzitter van hun milieugroep; vanaf 1999 in de gemeenteraad voor Pro’98. Daarmee kom je soms in de krant met tegendraadse mening die te doen heeft met het iets dat zich niet zelf kan beschermen. Natuur, milieu en cultuur krijgen te vaak geen aandacht omdat het economisch niet profijtelijk is op de korte termijn maar ik denk vanuit duurzaamheid en de toekomst.

Waarom Pro’98?
Als vertegenwoordiger van Pro Barneveld kan ik niet anders zeggen dat we lokaal een ander geluid moeten laten horen over het beheer van het buitengebied, de natuur hierin, het aanzicht van de dorpen en de het stimuleren van cultuur en samenleving in alle dimensies. Doe er wat aan en laat vooral de inwoners een andere mening horen zodat op termijn niet alleen het individueel belang overheerst. Landelijke politiek heeft hier niets mee te maken en we hebben een hechte groep die dit nastreeft. Sociaal, groen en gelijkwaardig zijn sleutelwoorden voor mij om een duurzame evenwichtige maatschappij te bereiken.