Pilot verruiming openingstijden horeca

bar

Pilot verruiming openingstijden horeca

Pro’98 en Burger Initiatief komen gezamenlijk met een voorstel voor een pilot van een jaar om de sluitingstijden van de horeca in het weekend met een uur te verlengen in Barneveld.

Pro’98 heeft al langer de wens om de openingstijden in de horeca te verruimen. Afgelopen jaar hebben twee Barneveldse horecaondernemers in de Barneveldse Krant een oproep gedaan om langer open te mogen. Dit was voor JEP! Barneveld (Jongerenwerkgroep van Pro’98) aanleiding om onderzoek te doen naar de huidige sluitingstijden in Barneveld. Hendri Nortier, Henrie de Graaf en Frank van der Lubbe, initiatiefnemers van het onderzoek komen tot de conclusie dat de sluitingstijden in omringende gemeenten steeds later worden en de drempel om naar omliggende gemeenten te gaan voor jongeren steeds lager wordt. Een belronde langs de lokale horecaondernemers wijst uit dat er over het algemeen zeer positief over langere openingstijden wordt gedacht. Dit verbetert de concurrentiepositie van de lokale ondernemers. Ook de regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland staat positief tegenover een pilot.

bar
Ook denkt de jongerenwerkgroep van Pro’98 dat de pilot kan zorgen voor minder overlast, omdat er minder grote groepen tegelijkertijd op straat komen te staan. Bovendien is het veel veiliger om in de eigen kern uit te gaan omdat er minder grote afstanden over de openbare weg hoeven te worden afgelegd, ook in verband met alcohol in het verkeer.

Pro’98 en Burger Initiatief zullen de motie vreemd aan de agenda in de aankomende raadsvergadering aankondigen. De motie zal eind maart in een commissievergadering behandeld worden. Pro’98 hoopt dat hierdoor nog voor de zomer met een pilot gestart kan worden. 

Lees hier het onderzoek van JEP!Pro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld