Fractievoorzitter Monique Rosbergen verlaat gemeenteraad Barneveld

Fractievoorzitter Monique Rosbergen verlaat gemeenteraad Barneveld

Monique Rosbergen, fractievoorzitter van Pro’98, legt in de raadsvergadering van 1 februari 2017 haar raadslidmaatschap neer. Zij vindt dat het tijd is om plaats te maken voor een nieuwe generatie en haar betrokkenheid als (wereld)burger op een andere manier in te zetten. Zij wordt als fractievoorzitter opgevolgd door Arjen Korevaar, die vanaf 2010 lid is van de fractie van Pro’98.

foto-monique-2016De politieke carrière van Monique Rosbergen startte in 1994 toen zij een half jaar voor D66 plaatsvervangend commissielid was. Vanaf 1998 werd zij gemeenteraadslid voor Pro’98, een politiek samenwerkingsverband van Pro Barneveld, PvdA en D66. Vanaf 2004 werd zij fractievoorzitter en was driemaal lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen.
Leerzaam
,,Het raadslidmaatschap was voor mij een vormende en leerzame periode. De competenties die ik tijdens deze politieke jaren heb verworven, wil ik nu op een andere manier gaan inzetten”, aldus Rosbergen. Zo wil zij de komende periode meer werk gaan maken van haar voorzitterschap van de Stichting Hamlin Fistula Nederland.
Het moment van afscheid is weloverwogen gekozen: ,,Ik vind het belangrijk dat mijn opvolger als fractievoorzitter en beoogd lijsttrekker, Arjen Korevaar, alle ruimte krijgt om op zijn manier invulling te geven aan deze nieuwe rol(len). Ik heb alle vertrouwen in hem als mijn opvolger.”
 
Afscheid
Monique Rosbergen neemt op 1 februari 2017, aan het einde van de gemeenteraadsvergadering, afscheid.