#factcheck; LB ziet liever park, maar laat u niet misleiden!

#factcheck; LB ziet liever park, maar laat u niet misleiden!

In een persbericht laat Lokaal Belang weten niets te zien in appartementencomplexen op de hoek van de Schoutenstraat/ Thorbeckelaan, maar dat zij liever zien dat hier een park wordt ontwikkeld. Een op het eerste gezicht sympathiek voorstel, want meer bomen en meer groen en nog op grond van de gemeente ook, dus de politiek heeft hier wat over te zeggen! Op dat punt al een hele verbetering met eerdere discussies over landschapsbeheer.

Maar ook hier moet ik constateren dat niet het eerlijke verhaal wordt verteld en daar heeft u wel recht op. Dus maar weer eens een kijkje in de feiten:

1. Op 16 december 2014 is het bestemmingsplan dat deze bebouwing mogelijk maakt, door de gemeenteraad vastgelegd.

Dus de politiek kan hier misschien nog wel iets in sturen, maar nog slechts in details. Het besluit om hier te gaan bouwen is al genomen door diezelfde politiek en dus ook door de VVD (waarvoor mevrouw Pluimers overigens nog steeds in de gemeenteraad zit). Het zou mevrouw Pluimers sieren hier dan ook eens verantwoordelijkheid voor te nemen.

2. VVD/ LB heeft niet alleen voor dit plan gestemd, maar er zelfs niets over gezegd tijdens de behandeling.

Pro’98 was in 2014 de enige partij die tegen dit bestemmingsplan heeft gestemd. Pro’98 wilde dit gebied open en groen houden en geen appartementencomplexen. Ook een voorstel van Pro’98 om de bouwhoogte te beperken werd niet gesteund door VVD/ LB en redde het niet. De wethouder benadrukte de economische kant van het verhaal en werd daarin gevolgd door alle partijen. Behalve dus die ene roepende in de woestijn; Pro’98.

Een parkje met een zorgboerderij klinkt dus leuk, maar daar valt geen geld mee te verdienen. En daar heeft dit college op deze plek, hoe vervelend het misschien ook is, wel voor gekozen. Het plan is absoluut niet realistisch, een typisch voorbeeld van symboolpolitiek.

Gelukkig is dit college wel begonnen aan het plan van Pro’98 om een groen (parkachtig) rondje om Barneveld te gaan creëren. Dus ze zitten niet stil. Ook is er een voorstel van Pro’98 aangenomen afgelopen jaar, waarin wordt uitgesproken dat bij nieuw te realiseren ontwikkelingen, meer groen de nieuwe standaard wordt. Daar zullen wij dus ook dit plan met appartementencomplexen op toetsen.

Overigens drie keer raden wie er tegen dit voorstel heeft gestemd?

Frank van der LubbePro'98 - Politieke Partij Gemeente Barneveld